Translate

27. jan. 2014

Rio Grande chowder med mais og ost


2 personer

2 ss olivenolje
1 løk, hakket i biter
1 fedd hvitløk
1/2 paprika, hakket
1 ts spisskummin
litt gurkmeie for fargens
litt malt koriander, jeg brukte korinderpure ca 1 ts
1 liten boks grønne chili (hell av væske) eller to friske jalapeno
2 små poteter, i biter
5 dl liter kyllingbuljong (vann pluss 1 buljong)
1 boks mais(ca 2 dl)
1/2 boks gode tomater
1.5 dl matfløte
50 gram revet ost, Jarlsberg
Salt,pepper og chayenne etter smak.
Gjerne litt frisk koriander hvis du har

Surr løk, paprika og hvitløk til det er mykt og blankt i litt olivenolje. Ha i krydder og mel og surr dette sammen. Tilsett poteter i biter, chili eller jalapeno og buljong.

Kok opp og sett ned varmen og la det småkoke i ca 15 minutt til potetene nesten er møre.
Tilsett mais og tomater og la dette syde ytterligere 5-10 minutt.

Ha i matfløte og mesteparten av den revne osten.

Smak til med salt, pepper og cheyenne.

Server varm med litt tortillachips eller godt brød

Oppskriften fant jeg her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar