Translate

7. apr. 2013

Terteskjell alla Hellstrøm


4 plater frossen butterdeig
1 egg
200 gr spinat
3-4 kamskjell
100 gr breiflabb eller steinbit
150 gr reker
1 pk asparges topper
1 fennikel
Smør
Salt og pepper


Saus
2 ss olivenolje
3 sjalottløk
1/2 dl appelsinjuice (hadde juice, eddik, og vann istedenfor 1 dl hvitvin)

1/2 dl vann
1 ss hvitvinseddik
2 ss kremfløte
2 ss creme fraiche
Saften av en sitron
gressløk



Legg to butterdeigsplater oppå hverandre og kjevle de sammen. Kjevle så ut til cirka 4mm tykk. Lag en avstøpning av et kamskjell, eller form det selv. Pensle med eggeplomme og lag mønster med en kniv. Stek tertene ved 180-200 grader i cirka 12-15 minutter.

Plukk og vask spinatbladene i kaldt vann. Kok i rikelig saltet vann i cirka 2 minutter og avkjøl i isvann. La spinaten renne av. Rett før servering smørdampes spinaten sammen med litt hakket hvitløk, smak til med salt og pepper.

Finhakk sjalottløken og fres den forsiktig i olje. Tilsett hvitvin (juice,eddik, vann) og la det koke inn. Tilsett kremfløte og creme fraiche og la dette koke inn. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Hold det varmt.

Skjær fisk og kamskjell i biter, legg på en tallerken og hell over litt olivenolje salt og pepper.

Kok opp lettsaltet vann og kok asparges toppene i et par minutter. Del opp fennikel i små biter og fres det i en panne med litt olivenolje, salt og pepper.

Varm litt olivenolje i en panne og fres kamskjell,breiflabb, og  reker. Hummer tilslutt.

Hakk litt gressløk og tilsett i sausen, skjær noe av gressløken i 5cm lange staver til pynt.

Skjær toppen av terteskjellene før servering.

Legg spinat i bunnen av skjellet, så fisk, kamskjell og fennikel. Tilslutt reker og asparges. Hell over varm saus, og pynt med gressløk. Legg tilslutt lokket på og server.


Oppskriften kommer fra Hellstrøm inviterer.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar