Translate

21. jan. 2014

Fiskegrateng


300 g fiskefilet
½ stk purreløk
4 små vårløk
2 gulerøtter
125 g makaroni
3 dl melk
3 ss smør
3 ss hvetemel
3⁄4 ts salt
3⁄8 ts muskat
3⁄16 ts pepper
2 eggehviter
50 gr grilljermel
75 gr bacon
salt og pepper, etter smak
litt revet ost

Makaroni kokes etter anvisning på pakken, sil vannet godt av.

Skrell og skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dem lett. Hell av kokevannet.
Vask og finhakk vårløken og purren.

Sprøstek bacon og del i biter.

Rensk fisken og del denne i biter på ca. 1.5 x 1.5 cm
Sett ovnen på 190 grader, evt lag kvelden før og stek dagen etterpå.

Saus:
Smelt smøret, visp inn mel . Når dette er gyllent, rør inn melken, litt om gangen. Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt og sett til sides og avkjøl.

Pisk eggehvitene stive og vend de inn i sausen.

Ha fisk, makaroni, vårløk, gulerot, purre, bacon i en stor bolle og bland.

Bland sausen sammen med resten av ingrediensene.

Smør en stor ildfast form med smør eller olje og ha alt oppi denne. Fordel jevnt.

Stø over først litt ost og deretter griljermel, sett i ovnen ca. 40 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar