Translate

19. jan. 2014

Havrekjeks med rosiner



ca 25 kjeks

3 dl havregryn (130 gr)
1 dl melk (130 gr)
1 dl sammalt hvete, fin (70 gr)
1 ts bakepulver
2 ss rapsolje
1/4 ts salt
3/4 dl rosiner (65 g)
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme

Bland havregryn og melk og la stå i omtrent 15 min.

Hakk rosinene, så fint at du får en rosinmasse heller enn rosinbiter. Ha i alle ingrediensene sammen med havregryna og bland godt.

Kjevle ut deigen og stikk ut kjeks med et glass eller en pepperkakeform. Dypp glasset i mel, så setter det seg ikke fast i deigen.

Legg kjeksen utover en eller to bakepapirkledde stekeplater, stek ved 170 grader til de er ferdige, det tar ca 20 minutter.

Oppskriften er hentet fra studenterhjemmet.blogspot.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar