Translate

11. jan. 2014

Mexcikansk biffsnadder med pommes frites


Start med å marinere kjøttet

500 gr entrecote
1 sitron
1/2 ss havsalt
1/2 ss peppermiks eller sort pepper

Skjær filen i strimler, legg det på folie og strø over salt, peppermiks og saften av 1 sitron.
Se til at alt er godt dekket, legg folie over den og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer.

Meksikansk biffsnadder

1/2 kg marinert entrecote
1 stor løk
1 hvitløksbåt
1 ss oliven olje
2 ss oksebuljong(evt 1/2 buljongterning)
1 ts. havsalt
1 ts. peppermiks eller sort pepper
1 ss. persille
1/2 ts chili krydder
½ dl vann
evt mer sitron

Gjør klar krydderblandingen.

Ta det marinerte kjøttet ut av folien, hell litt oliven olje i stekepannen og legg kjøttet i med litt av saften av marinaden + hvitløk og løk, og stek det noen minutter.

Etter noen minutter krydder du kjøttet med krydderblandingen og blander i oksebuljong.

La det bli godt stekt noen minutter til før du tilsetter vannet og lar vannet koke inn i kjøttet.

På slutten når du ser at alt vann begynner å bli borte, kan du smake til med mer sitron.

Og da er den ferdig.

Serveres med hjemmelaget pommes frites, ovnsbakte tomater og aioli.

Oppskriften er basert på denne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar