Translate

21. sep. 2014

Tina´s kjøttdeig og kantarell pai


Paideig:
50 g smør, romtemperert
4 dl / 255 gr hvetemel
1 1/2 dl / 140 gr melk
2 ts bakepulver

Fyll:
2 dl kantareller
2 sjalottløk
1 hvitløksfedd
olje till steking
500 g kjøttdeig
salt og pepper
1 boks creme fraiche
3 ss majones
2 dl revet ost


Start med paideigen. Sett ovnen på 200 grader. Bland alle ingrediensene til deigen kjør til en smidig deig i kjøkkenmaskin. Kjevle den ut og kle en paiform (24 cm) med den. Stek den i ca 5 min. 


Rens soppen. Hakk løk og hvitløk fint. Fres løken sammen med soppen i litt olje til den har fått fin farge. Stek kjøttdeigen samtidig i en annen panne. Tilsett creme fraiche og majones. Smak til med salt og pepper. Legg blandningen i paiskallet
.
og topp med revet ost. Stek paien i ca 20 min. Server med en god salat til.

Oppskriften er basert på en som Tina Nordstrøm har laget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar