Translate

26. mai 2012

Majones på en-to-tre


1 egg
1 ss hvitvinseddik 
1/2 ss Dijonsennep
2 dl solsikkeolje el. raps
1 ts sitronsaft
salt og pepper etter smak

Finn frem stavmikseren og lag Gordon Ramsay sin enkle alt-i-ett metode. Du kan  bruke denne oppskriften som base for alle slags smakssetninger enten du vil ha i frisk rosmarini, curry, friske urter eller hvitløk og lage en aioli.

VIKTIG! Alle ingrediensene må ha samme temperatur, så ta ut alt i god tid før du skal lage den - 1/2 - 1 time. 

Tilsett alle ingrediensene på en gang i blenderen eller beholderen til stavmixeren. Start med å kjøre stavmikseren i bunnen, og ta den sakte oppover etterhvert. På ca. 10-15 sekunder har du perfekt aioli/majones. 

Smak den til med mer salt og pepper til slutt.

Den bør dekkes med plastfolie og hvile en times tid i kjøleskap så smakene får satt seg skikkelig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar