Translate

17. des. 2014

Laks med stuet spinat



350 g skinn - og benfri laksefilet
1 ts sukker
1 ts salt
¼ ts pepper
olje til steking

Spinatstuing
1 løk, finhakket
1  fedd hvitløk, finhakket
1/2 ss meierismør til steking
100 g fersk spinat
1/2 dl hakket persille
1 dl matfløte eller kremfløte
1/2 ts maisenna (utblandet i vann)
1/2 ts salt
¼ ts pepper
1/2 dl revet gulost

Skjær laksen i passe stykker. Bland salt, sukker og pepper og strø det over fisken.La fisken ligge i salt-sukker-blandingen mens du renser spinaten.

Brun fisken lett i en varm stekepanne og legg den i formen.

Spinatstuing
Stek løken blank i smøret. Tilsett hvitløk, persille og spinat og stek videre til spinaten klapper sammen, et par minutter.

Ha i fløten, kok opp og tilsett maisenna utrørt i et par spiseskjeer vann.

Smak til med salt og pepper.

Hell over laksen, strø over osten og stek formen i ca 20 minutter ved 180 grader.

Server sammen med nykokt ris.


Oppskriften kommer fra aperitif

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar