Translate

19. mai 2014

Grillet laks med avokadosalsa

Til 2 personer

avocadosalsa:
1 dl yoghurt naturell
1 vårløk, finhakket
1 ss frisk basilikum, hakket
havsalt
1/2 lime, saften
1-2 avokado, i terninger
2 modne tomater i terninger
1/3 agurk, i terninger
500 gr laksefilet
vanlig olivenolje
salt og sort pepper etter smak
2  ss grillsaus (evt bland sammen 1 ss honning,  2 ss ketchup, 1 ss hvitvinseddik, 1 ss worchestershiresaus, 1 ts tabasco, 1/2 ts paprikapulver)

Sett ovnen på 225 °C og kle en bakeplate med aluminiumsfolie. Gni inn laksefiletene med olivenolje, salt og pepper.
Pensle på grillsausen og legg laksen på bakeplaten med skinnsiden ned. Bak laksen til den løsner fra skinnet, ca 20 min.

Til avokadosalsaen så blander du sammen limejuice, salt, yoghurt, vårløk og basilikum. Smak til med mer salt om nødvendig og vend inn avokado, tomater og agurk. Legg avocadosteinen i midten av bollen og dekk den til med plastfolie. Sett den kaldt inntil den skal serveres.

Server sammen med ris og avokadosalsa.

Oppskriften er basert på denne fra Millas mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar