Translate

10. mars 2014

Kryddersterk suppe med laks og reker




Til 2 personer:
2-3 sjalottløk, finhakk
1 håndfull spinatblad, hakket
1 rød chili, finhakket
2 cm ingefær, finhakket
1 liten bunt koriander, finhakket
350 gr laks
80 gr nudler - del de i fire (så de ikke blir så lange)
1/2 lime, uten skall i tynne skiver
1.5 ts rød currypasta
2.5 dl kokosmelk
2 dl vann
1/2 fiskebuljong terning
1 ss fiskesaus
120 gr reker m/skall

Start med å gjøre klar løk, spinat, chili, lime, koriander og ingefær. Løk, spinat, lime og koriander sammen med chili has i små skåler. Skjær laksen i 2 cm store terninger. Rens rekene.

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

Fres ingefær i olje. Ha oppi currypaste, la det boble litt før du har oppi kokosmelken - litt om gangen.  Ha i vann og smuldre fiskebuljongen oppi. Kok opp, smaksett med fiskesaus og litt salt. Ha i laks og la den småkoke i ca 5 min. Ha oppi rekene til slutt og de kokte nudlene til slutt.

Ha litt løk, spinat, lime og korianderblandingen oppi suppe skåler før du øser suppe oppi. Server med nanbrød til.

Oppskriften kommer fra kokeboken under valnøttreet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar