Translate

9. mai 2013

Rødbetrisotto

2 dl risotto
2 sjalottløk
2 ss smør
2 ss olje
2 dl hvitvin
6 dl fiskekraft
200 gr rødbeter i små terninger, forkokt
litt parmesan
smør
god olivenolje
2 ss rømme
salt, pepper, sitron

Kok opp kraft og hvitvin mens du freser risen i en blanding av olje og smør, bruk middels varme, til risen blir blank og hvitere.
Tilsett sjalottløk og la den frese med til den er blank.
Tilsett varm kraft så det dekker risen og kok forsiktig mens du rører innimellom. Tilsett kraft jevnlig gjennom hele kokeprosessen, og la det aldri koke tørt.
Halvveis i kokeprosessen (etter ca 10 min) tilsetter du rødbetene.
Fortsett til risen er mør og al dente, og du har tilsatt all væsken. Tilslutt vender du inn litt god olivenolje, ett par spiseskjeer rømme og river over litt parmesan.
Smak til med salt, pepper og sitron.

Passer til hvit fisk, som f.eks. ovnsbakt kveite.

Oppskriften er basert på en fra familiekokeboka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar