til 2 personer
Ribberester eller svinefilet/svinekoteletter (150-200 g per person)
Rispapir
Glassnudler
1/2 paprika
1 Chili
1/2 Agurk
2-3 Vårløk eller 2 sjalottløk
1 neve Koriander
Hoisin saus
Marinade:
2 ss Sweet chili saus
2 ss Worcestershire saus
1 ss Honning
Fersk ingefær
Hvitløk
Bland ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en plaspose og hell marinaden over, lukk posen og gni kjøttet godt inn med marinade. La det stå en times tid.
Del agurken i to og fjern kjernen med en teskje, kutt agurken i tynne staver, gulroten kuttes også i tynne staver. Legg det i saltet vann i omtrent tjue minutter. Skyll, sil av vannet og tørk med kjøkkenpapir.
Finsnitt chilien og kutt vårløk og paprika i omtrent like lange lengder som agurken. Finhakk korianderen.
Kok glassnudlene som anvist på pakken. Skyll de i kaldt vann.
Stek kjøttet på høy varme i en stekepanne, ca. fire minutter på hver side. La kjøttet hvile til det er avkjølt og kutt det i strimler.
Rispapir legges en og en i bløt i en bolle med kaldt vann, legg papiret på kjøkkenbenken. Smør utover en teskje med hoi sin saus på hvert papir og legg på alt du har forberedt. Rull sammen som en vårrull. Tynn ut litt ekstra hoi sin saus med vann og servèr som dip.
Oppskriften er en glad miks av disse to kokkhelene og kjøkkentjeneste
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar