Translate

28. feb. 2015

Indisk Aloo Gobi


6 porsjoner

100 gr Løk ( medium størrelse), grovhakket
130 gr Tomat  (2 medium størrelse), grovhakket
1 cm Ingefær
1 fedd Hvitløk
1/2 rød chili

300 gr Blomkål, delt opp i små buketter
250 gr Potet (4 små)
1.5 dl grønne erter
1 ss Olje
1 ts Spisskummenfrø
1 Laurbærblad
1 Kanelstang
1 ts Rød chili pulver
1/4 ts Gurkemeie pulver
1 ts Korianderpulver
1/2 ts Spisskummen pulver
1.5 -2  ts Salt
1/2 ts Garam masala
1 ts Tørket Bukkehornkløver blader (Fenu greek)
Koriander - hakket til pynt

INSTRUKSJONER
Start med å kjøre løk, tomat, hvitløk, ingefær og chili i en foodprosessor.

Varm oljen i en panne på middels varme. Når det er varmt har du oppi spisskummenfrø og la dem sizzle.

Deretter legger du i laurbærblad og kanelstang. fres i 30 sekunder. Tilsett løk-tomatpureen og bland godt.

Kok til alt vannet fordamper. I mellomtiden forbereder du blomkål, potet og erter.

Når vannet har fordampet har du i gurkemeie pulver, rød chili pulver, spisskummen pulver, koriander pulver og salt.

Bland godt og la det surre i et minutt.

Deretter har du i 1.5 dl vann og blander godt.

Legg i blomkålbuketter, poteter og erter, bland dekk pannen til me ett lokk.

Kok i ca 30 minutter.

Deretter har du i garam masala og bukkehornkløver.

Bland godt og kok i 1-2 minutter, eller til du har ønsket konsistens.

Ta ut kanelstang og laurbærblad før servering.

Pynt med koriander blander. Serves sammen med indiske retter.

Oppskriften er basert på en fra spiceupthecurry

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar