Translate

24. mai 2014

Pasta carbonara

Til 2 personer
1 egg
1 dl revet Parmigiano reggiano ost
250 g god kvalitet tørket spaghetti
1 ss olivenolje
5-6 skiver bacon, skåret i strimler
2 fedd skrelt hvitløk, svært tynne skiver
1 dl hvitvin
salt
pepper

Ta en kjele med saltet vann å kok pastaen. (1 ts salt pr liter vann), la den koke i ca 9 min, til den er al dente.

Bland sammen ost og egg, sett til side.

Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett bacon og la det steke, under omrøring i ca 5 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i ca 1 minutt.

Tilsett vin og la koke ned til halvparten.

Når pastaen er kokt, la den renne av seg, ha den over i en bolle. Ha oppi osteblandingen og rør godt, slik at all pastaen er jevnt belagt.

Tilsett pastaen i pannen med baconet og hvitløken. Smak til med salt og pepper, deretter kaste godt.

Oppskriften er basert på denne fra kitchentrials.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar