Translate

10. mai 2014

Toscansk ribbe


2 personer

1 kg ribbe
1/2 rødløk, skåret i skiver
5 fedd hvitløk
1 gren rosmarin
2 dl hvitvin

16 cherrytomater
Litt olje
Flaksalt

Toscanske poteter

Start med å rute svoren, deretter salter og peprer du ribben.

I en Rumertopf (ildfast leirgryte) legger du løken, hvitløksfedd og rosmarin. Hell vinen i bunnen på formen. Sett ribbestykket på toppen og sett på lokk. Svoren skal peke oppover.

La stå i ovnen på 120 grader i 4 1/2 time. Ta av lokket og sil av kraften i en gryte. Sett ovnen på 250 grader og sett ribben tilbake i ovnen uten lokk. La svoren bli sprø. Dette tar ca 15-25 minutter. Sett på grillen i noen minutter for å la svoren poppe skikkelig.

Kraften: Ta en sauseskje og fjern det øverste fettlaget på kraften. Kok opp kraften og tilsett en teskje ripsgele. Legg en gren rosmarin i gryten og kok inn kraften litt. Ha i litt maizenna om den er for tynn. Smak til om den er passe søt.

Legg tomatene i en ildfast form. Hell litt olivenolje over og dryss flaksalt over. Bak i ovene i ca 10 minutter på 250 grader.

Oppskriften kommer fra Helleskitchen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar