Translate
10. mai 2014
Toscansk ribbe
2 personer
1 kg ribbe
1/2 rødløk, skåret i skiver
5 fedd hvitløk
1 gren rosmarin
2 dl hvitvin
16 cherrytomater
Litt olje
Flaksalt
Toscanske poteter
Start med å rute svoren, deretter salter og peprer du ribben.
I en Rumertopf (ildfast leirgryte) legger du løken, hvitløksfedd og rosmarin. Hell vinen i bunnen på formen. Sett ribbestykket på toppen og sett på lokk. Svoren skal peke oppover.
La stå i ovnen på 120 grader i 4 1/2 time. Ta av lokket og sil av kraften i en gryte. Sett ovnen på 250 grader og sett ribben tilbake i ovnen uten lokk. La svoren bli sprø. Dette tar ca 15-25 minutter. Sett på grillen i noen minutter for å la svoren poppe skikkelig.
Kraften: Ta en sauseskje og fjern det øverste fettlaget på kraften. Kok opp kraften og tilsett en teskje ripsgele. Legg en gren rosmarin i gryten og kok inn kraften litt. Ha i litt maizenna om den er for tynn. Smak til om den er passe søt.
Legg tomatene i en ildfast form. Hell litt olivenolje over og dryss flaksalt over. Bak i ovene i ca 10 minutter på 250 grader.
Oppskriften kommer fra Helleskitchen.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar