Translate

20. mai 2014

Gjør det selv caprese kyllingsalat



Til to personer
250-300 gr kyllingbryst, i biter
1 hode romanosalat 
125 gr bøffelmozarella 
15 cherrytomater
3-4 ss Pesto
2 ss revet fersk parmesan
god olivenolje
salt og sort pepper etter smak
hele basilikumblader til garnering

Vask og riv opp salaten fint med hendene og del tomatene i to. Skjær opp mozarellaen i små terninger og plukk noen fine basilikumblader til å garnere salaten med.

Om om du ikke har tid til å lage hjemmelaget pesto, kan du ta ett par spiseskjeer ferdigkjøpt og blande inn litt basilikum, parmesan og god olivenolje. 

Salt og peppre kyllingen før du steker den på sterk varme, 5-6 min. 

Ha alt i boller og lett deretter opp på tallerken - the italian way: 

Først legger du et jevnt lag med opprevet romanosalat utover tallerkenen og har på litt olje, ikke mye, omlag to teskjeer på hver tallerken. Deretter kryster du på litt salt og kverner over litt pepper. Så fordeler du kyllingen over salaten og legger på mozarellaen og cherrytomatene. Deretter litt mer pepper før du bruker en teskje til å fordele pestoen utover i små klatter. Legg pestoen slik at den er i nærheten av mozarellaen og tomatene.

Riv over litt parmesan og garner salaten med noen friske basilikumblader.

Oppskriften er basert på denne fra Millas Mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar