2 personer
500gr kyllingvinger/ klubber
2ss honning
1ss soyasaus
1ss rødvinseddik
2ss vårløk, finhakket
Svart pepper, nykvernet
1kopp basmatiris
2 kopper vann
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
100gr assorterte nøtter(pecan, cashew, valnøtt, paranøtter,
pistasj)
1 kanelstang
125 gr grønne erter
1ss tørket aprikoser, hakkede
1ss rosiner
Olivenolje
Salt
Legg kyllingvingene/ klubbene i kaldt vann i en kjele og gi
det et oppkok. La det koke i 3 minutter, avkjøl i kaldt vann. Tørk
kyllingvingene/ klubbene på et kjøkkenpapir.
Varm honning,
soyasaus og rødvinseddik i en panne. Tilsett så kyllingvingene/ klubbene og
karamelliser de i pannen, ha over litt nykvernet svart pepper. Strø over litt finhakket vårløk og bland med
kyllingen rett før servering.
Finhakk sjalottløk og
hvitløk. Fres løken i en kjele med olivenolje, tilsett hakkede nøtter. Skyll
risen i kaldt vann og fres den i kjelen sammen med det andre. Ha på vann og
legg i en kanelstang. Gi risen et oppkok, mens du rører rundt med en skje. Legg
et tett lokk på kjelen og la risen trekke ferdig på platen, på meget svak
varme. Risen er ferdig når alt vannet har absorbert, cirka 10-12 minutter.
Hakk opp aprikosen og rosinene i små biter og tilsett
i risen.
Bland inn de grønne ertene 5 minutter før servering.
Ta ut kanelstangen, og smak eventuelt til
risen med litt salt.
Legg opp risen på varme tallerkener og legg kyllingklubber
på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar