Translate

22. nov. 2012

Hellstrøms kyllingvinger med ris



2 personer

500gr kyllingvinger/ klubber
2ss honning
1ss soyasaus
1ss rødvinseddik
2ss vårløk, finhakket
Svart pepper, nykvernet

1kopp basmatiris
2 kopper vann
1 sjalottløk, finhakket
1 hvitløk, finhakket
100gr assorterte nøtter(pecan, cashew, valnøtt, paranøtter, pistasj)
1 kanelstang
125 gr grønne erter
1ss tørket aprikoser, hakkede
1ss rosiner
Olivenolje
Salt

Legg kyllingvingene/ klubbene i kaldt vann i en kjele og gi det et oppkok. La det koke i 3 minutter, avkjøl i kaldt vann. Tørk kyllingvingene/ klubbene på et kjøkkenpapir.

Varm honning, soyasaus og rødvinseddik i en panne. Tilsett så kyllingvingene/ klubbene og karamelliser de i pannen, ha over litt nykvernet svart pepper.  Strø over litt finhakket vårløk og bland med kyllingen rett før servering.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken i en kjele med olivenolje, tilsett hakkede nøtter. Skyll risen i kaldt vann og fres den i kjelen sammen med det andre. Ha på vann og legg i en kanelstang. Gi risen et oppkok, mens du rører rundt med en skje. Legg et tett lokk på kjelen og la risen trekke ferdig på platen, på meget svak varme. Risen er ferdig når alt vannet har absorbert, cirka 10-12 minutter. Hakk opp aprikosen og rosinene i små biter og tilsett i risen.
Bland inn de grønne ertene 5 minutter før servering.

Ta ut kanelstangen, og smak eventuelt til risen med litt salt.

Legg opp risen på varme tallerkener og legg kyllingklubber på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar