Til 3 personer
5 dl hvetemel
1/2 pakke pizzagjær
2-3 dl vann, kroppstemperert
1 dl olivenolje
salt
250 g kjøttdeig
1 løk
1 fedd hvitløk
3 dl tomatsaus
1 ss tomatpuré
0.5 dl vann
salt
pepper
1 pakke mozzerella
Revet parmesan
Ha kroppstemperert vann og olivenolje i bakebollen. Bland inn resten av ingrediensene. Sett den til heving i bollen med klede over mens du lager fyllet.
Stek kjøttdeigen sammen med grovhakket løk og finhakket hvitløk i en panne. Tilsett tomatpureen, vann og de hermetiske tomatene å la det koke lett. Hvis du vil ha i litt oregano eller timian så finhakker du den og har den i nå (dette er fordi det er urter som trenger koking for å få fram smaken). La sausen koke i 10 min. Smak til med salt og pepper. .
Sett sausen til avkjøling (maks 37 grader) før den legges på pizzadeigen. Er fyllet varmt når det legges på deigen så dør gjærsoppen og pizzaen blir helt flat.
Bak ut pizzadeigen på et melet bord med en kjevle. Ha bakepapir på et stekebrett og flytt deigen over på brettet. Dra litt i deigen for å få den til å dekke hele brettet. Ha på fyllet og la pizzaen heve til dobbel høyde. Strø til slutt på ost. Stekes på 225 grader i 15 minutter.
Oppskriften er basert på denne til Geir Skeie.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar