Translate

15. mai 2014

Tikka masala suppe med eple


Til to personer
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 syrlig eple i små biter
5 dl god og sterk kyllingkraft
1 liten boks kokosmelk (165 ml)
1/2 ts spisskumin
1/2 ts koriander, knust
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts tørkede chiliflak eller chilipulver
1/2 ts Tandoori Masala currypowder
1/2 squash i små terninger
1/2 rød paprika i små terninger
smak til med salt og pepper

2 kyllingbryst, i tynne strimler
smør til steking
Frisk finhakket koriander eller basilikum til garnering.

Fres løk og hvitløk i litt smør i en kjele.

Når løken er myk tilsettes alle de tørre krydderne og rør de godt inn. Tilsett eple og paprika og la de steke i noen minutter. Hell over kyllingkraft eller buljong og kok opp.

I en liten panne, skjærer du opp kyllingen i fine strimler og freser disse nesten gjennomstekte i smør ogett de til side. Forbered squashen og skjær den opp i fine biter. Hakk de friske urtene og ha disse klare.

Når suppen har fått koke i noen minutter tilsettes kokosmelk. Pisk dette godt inn.Tilsett deretter grønnsakene og kyllingen med saftene fra pannen. Smak til suppen med salt og pepper men vær forsiktig med saltet hvis du har brukt buljong som i de fleste tilfeller er mer enn salt nok.

Øs opp suppen i boller og garner med de friske hakkede urtene og server med naan eller annet godt brød som du liker.

Oppskriften er basert på denne fra Millas mat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar