Translate

11. mai 2014

Fennikelpølser med potetmos og sauce diable


En utrolig god krydret brunsaus, her servert sammen med pølser og potetmos.

Nok til 2 personer

1/2 finhakket løk
1 finhakket gulrot
1 finhakket stangselleri
40 gr bacon i terninger
20 gr smør
20 gr hvetemel
2 dl oksekraft, evt 1 terning buljong
1 spiseskje tomatpurè
1 dl hvitvin
1 ts kvernet sort pepper
1 klype chilipulver

Start med å frese grønnsaker og bacon inntil det er lett gyllent. Ta det ut av pannen og legg det til side på en tallerken men behold så mye som mulig av fettet i pannen.

Smelt smøret i pannen og dryss nedi melet. Rør godt og la massen brune seg skikkelig men pass på varmen og rør hele tiden for du må ikke brenne massen.

Hell deretter i oksekraften litt etter litt mens du hele tiden pisker godt nedi pannen. Tilsett tomatpureen og vinen og pisk godt inntil dette har løst seg opp. Legg grønnsakene tilbake i pannen sammen med suppekvasten og la sausen koke i et kvarter.

Sil av sausen, tilsett chili og juster smaken med havsalt og pepper. Sett den til side inntil resten av maten er klar og du bare kan gi den et raskt oppkok.

Sauseoppskriften fant jeg inne på Millas Mat.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for oppskrifter! En gang vi har tid skal vi jammen prøve oss, elsker pølser men Gilde sine er liksom ikke det helt store.

    SvarSlett