Translate

24. mai 2014

Supersaftig spareribs



Til 2 personer

1 kg ribbe
1 ts svarte pepperkorn
3 laurbærblad
en håndfull persille
1 løk, grovhakket
1 gulrot, skåret i biter
1 boks cola
vann

Sausen
1 dl ketchup
0.5 dl mørk soyasaus
60 gr brunt sukker
1 ts røkt paprikapulver

Ha ribben i en gryte sammen med pepperkorn, laurbærblad, persille, løk, gulrot og cola. Dekk med vann, kok opp, deretter lar du den stå å putre i 1 ½ time .
Forvarm ovnen til 200c.

Lag sausen, ha alle ingrediensene i en kjele og gi et oppkok.

Når ribben har stått i 1 1/2 time, tar du gryten av platen. La det stå i vannet til det er en halvtime til servering. Ta ribben ut av vannet, pensle saus på begge sider og legg dem på en grillrist. 

Stek i ovnen i 20-30 minutter, pensle med mer av sausen etter 10 minutter.

Serveres med coleslaw, mais pure og ovnspoteter .

Oppskriften er basert på denne fra BBC Food.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar