Translate

1. des. 2011

Pasta bolognese


500 gr kjøttdeig
4-5 slingser med bacon, i biter
1 løk, hakket
1 stangselleri, hakket
1 gulerot, hakket
1 hvitløkfedd, hakket
1 ts timian
1 ts oregano
2 laurbærblad
1 ss tomatpure
2 tomater, hakket
1 boks hermetiske tomater
1 ss ansjosessens
1 ss worcestershiresaus
2 ss rødvinseddik
1/2 l oksekraft

Start med å steke bacon i litt olje. Når baconet er sprøtt tilsettes løk, selleri, gulerot, fersk tomat, hvitløk, timian, laurbærblad og oregano. La det putre over medium varme til grønnsakene er blitt myke. La tomatpureen putre med de siste minuttene.  

I mellomtiden stekes kjøttdeigen i en egen panne. Når den har fått litt farge tilsettes den i grønnsaksblandingen. 

Tilsett rødvinseddik, kraft og hermetiske tomater. La det få ett oppkok og deretter skrus temperaturen ned slik at den står og småputrer, ca 2 timer.

Server med nykokt pasta og fersk parmesan. 




1 kommentar:

  1. Har blitt en klar Fredagsfavoritt etter at Morten presenterte den på Oksekvelden i Lyngdal!!

    SvarSlett