Translate

2. mai 2014

Steamed buns

Gir ca 6 stk

1 dl vann, romtemperert
4 g tørrgjær
300 gr hvetemel
1 ss melk
2 ss sukker
En klype salt
½ ts bakepulver

Tilsett gjæren i vannet og la den stå i 10 minutter. Tilsett de øvrige tørre ingrediensene i en bolle. Hell gjæren i skålen og kjør med eltekrok i rundt 5 min. Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i en time til deigen har doblet i størrelse.

Slå luften ut av deigen, overfør den til en melet flate og kjevle den ut i en 40cmx15cm rektangel, så ruller du det til en stram rull. Skjær opp i like store biter, ca 40 gram hver. Rull dem til små boller. Legg dem på et stekebrett med bakepapir, dekk med kjøkkenhåndkle og la det hvile i 30 minutter. Det vil doble i størrelse igjen.

I mellomtiden , kutter du ut 8cmx8cm firkanter av bakepapir, en til hver bunn. Ta ut deigen og kjevle bollene til en 8cmx15cm oval form, dypp en spisepinne el. i vegetabilsk olje og legg den i sentrum av den ovale deigen, brett den i to og trekk spisepinnen ut. Plasser bunnen på bakepapir og sett den tilbake på stekebrettet, gjenta med resten av deigen. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la det heve for annen gang i 30 minutter .

Gjør klar en steamer og damp bunnene i to omganger i rundt 15 min.

Oppskriften er basert på en fra A table for two

Her er bunnene i steameren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar