2 personer
500 g kveitefilet, uten skinn og bein
2,5 ts salt
1 stk gulrot
1/2 stk purre
1 dl erter, fryst
Agurksalat
1/2 stk agurk
2.5 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
1 ss olivenolje, kaldpresset
3 poteter
4-5 jordskokk
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skjær kveitefilet i servingsstykker.
Dryss salt på fiskestykkene.
Del gulrot i pene biter og kok møre. Skjær purreløk i ringer. Tilsett fryste erter og purreløk i kokevannet helt til slutt.
Legg kveitestykkene på bakebrett og stek i ca. 20–25 minutter.
Agurksalat
Del agurken i tynne skiver på langs.
Bland hvitvinseddik, sukker og olivenolje. Rør ut sukker til det er helt oppløst. Legg agurk i en skål og hell over dressing.
Kok potetene og jordskokk møre, mos de og rør inn litt lunket melk og smør. Smak til med salt og pepper.
Anrett de lune grønnsakene oppå agurkskivene og server sammen med varm kveite og jordskokkpure.
Oppskriften kommer fra godfisk.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar