Translate

4. des. 2011

Pinnekjøtt med kålrabistappe


4 personer


2 kg pinnekjøtt (ca 500 gr pr person)
1 stk kålrot
100 g smør
2 stk gulrot, i biter
1 stk potet
0,5 ts muskat
50 g ribbefett
1 ts salt
pepper
poteter, gjerne mandelpoteter


Legg pinnekjøttet i vann over natten. 

Legg pinner eller en rist i bunn av en kjele, k
jøttet skal ikke i kontakt med vannet). Legg i pinnekjøttet og ett par skiver ed kålrot innimellom. Ha i litt vann, men ikke så mye at det kommer i kontakt med pinnekjøttet. 

Sett på lokk. La det dampe. Absolutt minimum er to timer, men aller helst burde tre timer. Pinnekjøttet har bare godt av å dampe ennå lenger. Pass på at ikke kjelen blir tørr. Etterfyll eventuelt med vann. 

(Etter at kjøttet er dampet, liker mange å steke kjøttet noen minutter under grillelementet i ovnen før servering.) 

Fjern skallet på kålrabien. Del den opp i biter. Ha bitene i kjelen med gulrot og to poteter. Kok bitene møre i godt saltet vann. Sil av. Mos inn smør, ribbefett og muskat. Smak til med salt og pepper.

Server pinnekjøttet med kålrabistappe og kokte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar