4 personer
2 kg pinnekjøtt (ca 500 gr pr person)
1 stk kålrot
100 g smør
2 stk gulrot, i biter
1 stk potet
0,5 ts muskat
50 g ribbefett
1 ts salt
pepper
Legg pinnekjøttet i vann over natten.
Legg pinner eller en rist i bunn av en kjele, kjøttet skal ikke i kontakt med vannet). Legg i pinnekjøttet og ett par skiver ed kålrot innimellom. Ha i litt vann, men ikke så mye at det kommer i kontakt med pinnekjøttet.
Sett på lokk. La det dampe. Absolutt minimum er to timer, men aller helst burde tre timer. Pinnekjøttet har bare godt av å dampe ennå lenger. Pass på at ikke kjelen blir tørr. Etterfyll eventuelt med vann.
(Etter at kjøttet er dampet, liker mange å steke kjøttet noen minutter under grillelementet i ovnen før servering.)
Fjern skallet på kålrabien. Del den opp i biter. Ha bitene i kjelen med gulrot og to poteter. Kok bitene møre i godt saltet vann. Sil av. Mos inn smør, ribbefett og muskat. Smak til med salt og pepper.
Server pinnekjøttet med kålrabistappe og kokte poteter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar