Translate

25. jan. 2014

Svin og scampi dumplings

12 stk

60 gr kinakål
1 ts salt
125 gr svinekjøtt, hakk det fint eller kjør det til kjøttdeig med en mikser
60 gr scampi, finhakket
3-4 vårløk, finhakket
2 ts hvitvin (eller hvitvinseddik)
½ ts maisenna
litt sesamolje
Dumpling wrappers -oppskrift

Skjær kålen i tynne strimler. Bland med 1 ts salt og sett til side i 5-10 minutter.
Klem ut overflødig væske.

I en stor bolle, bland kina kål, svinekjøtt, scampi, vårløk, vin, maisstivelse, salt, sesamolje, og pepper.

Legg 1 ss svinekjøtt blanding i midten av dumplingwrapperne. Løft opp kantene av sirkelen og klem 5 folder opp for å lage en lomme rundt blandingen. Knip toppen sammen. Gjenta med resten av deig og fyll.

Varm en panne til den er veldig varm . Tilsett 1 ss vegetabilsk olje. Plasser dumplingene i pannen og stek 2 minutter, eller til bunnen er gyllen brun.

Legg over i steamer, de er ferdige etter ca 15 min.
Tilsett 1/2 kopp vann. Dekk til og kok 6-7 minutter, eller til vannet er borte. Gjenta med resten dumplingene.

Dipping saus
3 ss soya sauce
3 ss ketchap manis
3 ss rødvinseddik
1 ts hot chili oil
1/2 ts sukker
1 fedd hvitløk
1 ts ingefær

Bland alle ingrediensene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar