Translate

30. apr. 2015

Fiskeburger alla Ørjan Johannessen

Oppskrift til 2 personer

350 gr hvit fisk (vi brukte lyr)
100 gr svinespekk
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 egg
1 ss potetmel
1 dl melk (vi brukte smørmelk som var til overs etter å ha laget smør)
1/2 gul løk, finhakket

Grov remulade
3 ss majones
1 ss hakket kapers
1 ss hakket sylteagurk
1 ss hakket gressløk
1/2 ss hakket ansjos
litt sitronsaft
pepper

Ristet løk
1 løk
Salt og pepper

Start med å kverne fisken og spekket hver for seg. Bland det godt i en kjøkkenmaskin, sammen med salt og pepper. Tilsett egg, potetmel og løk, bland det godt sammen før du sper med melk.
Smak til med salt.

Skjær løken i skiver. Pensle den med solsikkeolje. Stek i tørr stekepanne på middels høy varme til den får gyllen og fin farge. Legg løkskivene på ett stekebrett og krydre med salt og pepper. Stek de i ovnen på 160 gr i ca 15 min.

Form fiskefarsen til burgere, ca 100-150 gr pr burger. Stek dem i godt smør i ca fire minutter på hver side.

Bland alle ingrediensene til remuladen.

Server fiskeburger sammen med burgerbrød, salat, tomat, agurk, løkskiver og remulade.

Oppskriften er basert på en oppskrift fra Ørjan Johannessen som stod i matbladet mat fra Norge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar