Det tar 20 minutter å lage denne sausen, som egner seg flott til å fryse ned i posjoner.
350 g Granny Smith-epler (de grønne, syrlige)
150 g sukker
1,5 dl epleeddik
1 vaniljestang (del i to på langs)
10 ml sitronsaft
Skall fra 1/3 sitron, kun det gule.
Skrell og rens eplene for kjerner. Snitt eplene i tynne skiver og legg dem i en gryte sammen resten av ingrediensene. Kok opp og rør av og til.
La dette koke sammen i 10 minutter før du heller alt i en blender. Kjør til en fin puré. Så siler du alt gjennom en vanlig sil for å få bort rester av vaniljestang og sitrusskall. La sausen/puréen kjøle seg ned og server den til julepølser, ribberester eller annet snadder. Smaker gull til vanlige svinekoteletter også.
Oppskriften er hentet fra Helles kitchen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar