Translate
11. jan. 2014
Mexcikansk biffsnadder med pommes frites
Start med å marinere kjøttet
500 gr entrecote
1 sitron
1/2 ss havsalt
1/2 ss peppermiks eller sort pepper
Skjær filen i strimler, legg det på folie og strø over salt, peppermiks og saften av 1 sitron.
Se til at alt er godt dekket, legg folie over den og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer.
Meksikansk biffsnadder
1/2 kg marinert entrecote
1 stor løk
1 hvitløksbåt
1 ss oliven olje
2 ss oksebuljong(evt 1/2 buljongterning)
1 ts. havsalt
1 ts. peppermiks eller sort pepper
1 ss. persille
1/2 ts chili krydder
½ dl vann
evt mer sitron
Gjør klar krydderblandingen.
Ta det marinerte kjøttet ut av folien, hell litt oliven olje i stekepannen og legg kjøttet i med litt av saften av marinaden + hvitløk og løk, og stek det noen minutter.
Etter noen minutter krydder du kjøttet med krydderblandingen og blander i oksebuljong.
La det bli godt stekt noen minutter til før du tilsetter vannet og lar vannet koke inn i kjøttet.
På slutten når du ser at alt vann begynner å bli borte, kan du smake til med mer sitron.
Og da er den ferdig.
Serveres med hjemmelaget pommes frites, ovnsbakte tomater og aioli.
Oppskriften er basert på denne.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar