Translate

1. jan. 2014

Ovnsbakt pasta


1/2 rød paprika
1 rødløk
1 fedd hvitløk
1 gulrot
1 chili
2 ss persillestilker
3 ss persilleblad
1 boks hermetiske tomater
500 gr kjøttdeig
1/2 ts kanel
1/2 ts spisskummin
1/4 ts røkt paprika
1/2 ts vanlig paprikapulver
3 ss tomatpure
1 glass hvitvin
250 gr orecchieette-pastaen, forkok pastaen i 8 minutter.
1 mozzerella

Hakk løk og gulrot, hvitløk, chili og paprika, samt bladpersille.

I en gryte heller du i en stor klunk raps eller olivenolje, ca 1/2 dl. Tilsett løk og gulrot og salt og pepper.  La det surre noen minutter og så tilsetter du kjøttdeigen. Stek den sammen kanel, spisskummin og røkt og vanlig paprika. Tilsett tomatpuré.

La alt surre under omrøring noen minutter før du tilsetter hvitvin. La alkoholen dampe av litt før du tilsetter tomater og 1.5 boks vann. Tilsett hvitløk, chili og persillestilker.

La stå å putre på medium varme en time. Smak til om du trenger med salt og pepper.

Tilsett persillebladene til slutt.

Bechamelsaus:
50 gram smør
4 ss hvetemel
6 dl H-melk
1/2 ts muskat
salt og pepper
150 gram revet hvitost

Start med å smelte smør før du tilsetter mel, rør rundt. Spe med melk til du har fått ut evt klumper. Varm opp og se sausen tykne lett. Så tilsetter du revet ost. Mett sausen med osten til den er fin og tykk. Riv muskattnøtt og tilsett sammen med litt salt og pepper.

Montering
Første lag i den ildfaste formen. Kjøttsausen.

Andre lag: Legg på pastaørene og stø over urtene.

Tredje lag: Ostesausen tilsettes, ha revet mozzerella over til slutt.

Formen settes på 180 g i ca 40 minutter.

Serveres med godt brød og en grønn salat til.

Oppskriften er basert på en fra Helles kitchen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar