Til 2 personer
1-2 kyllingbryst
6 dl kyllingkraft
1 chili
Litt tørket sitrongress, i biter
1 bit ingefær, finhakket
4 sjampinjonger
1 lime
1 liten boks kokosmelk
1 ss korianderblad, finhakket
80 gr nudler, hvis ønskelig
Olivenolje
Salt og pepper
Ha kraften i en gryte, kok opp, tilsett chili, sitrongress og ingefær. La kraften småkoke litt videre.
Skjær sjampinjongen i skiver, og press saften av en halv lime over.
Skjær kyllingbryst i små biter. Fres soppen i litt olje.
Tilsett kokosmelk i kraften, smak til med salt, og kjør suppen med en stavmikser.
Fres kyllingbitene i en varm panne til de har fått farge. Tilsett hakket koriander, salt og pepper.
Helt til slutt tilsettes saften aven halv lime i suppen. Legg kylling og sopp i bunn av suppeskålen. Om du vil ha nudler i tilsettes de nå. Skum opp suppen med en stavmikser og hel over i skålen. Server med godt brød til.
Oppskriften er basert på en fra Hellstrøm sin bok "Bare mat".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar