Translate

4. jan. 2014

Ribbe i Römertopf



1 kg ribbe
allehånde
salt
pepper
Coleman’s sennepspulver

Gni ribben inn med allehånde, salt, pepper og masse Coleman’s sennepspulver. La alle sider og kanter få nok krydder. Sørg for at krydderet kommer ned i svorsprekkene.

1 løk,  i båter
3-4 hvitløksfedd
1/2 sellerirot, i store terninger
masse fersk timian
2 laurbærblader
noen grener bladpersille
2 glass eplejuice
et glass vann
havsalt
10 pepperkorn

Ha vann i Römertopfen ca 30 min før bruk.

Ha oppi løk, hvitløksfedd, sellerirot, timian, laurbærblader og bladpersille. Hell på eplejuice og varmt vann. Strø over en stor klype havsalt og pepperkorn. Legg ribben på toppen, sett på toppen før du setter i ovnen på 90 grader i 4 1/2 time. Sjekk noen ganger underveis om du må tilsette mer væske.

Så guffer du opp varmen til 200 og lar ribben bli god og varm. Nå vil du hører at fettlaget under svoren begynner å boble og poffe i været.

Etter 30 minutter fjerner du toppen og slår på grillelementet. Skru opp varmen og resten av svoren vil poppe seg fin og sprø.

Ribben er ferdig. La den hvile seg før du skjærer skiver av den. Sil kraften fra gryta. Tilsett litt soyasaus og litt portvin, og du har tidenes beste saus.

Kok poteter og server sammen saus og ribbe og rødkålsalat til.

Oppskriften kommer Helles kitchen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar