Translate

10. jan. 2014

Cannelloni


Kjøttsaus:
250 gr kjøttdeig
400 gr hermetisk tomat
1 liten gulrot, finhakket
1 liten løk, finhakket
1 stilk selleri, finhakket
1/2 rød paprika, finhakket
1/2 chili, finhakket
Extra virgin olivenolje
Salt og pepper

Cannellonifyll:
250 gr kjøttdeig
125 gr ricotta
1 dl Parmesan ost
1 Egg
Revet muskat
Salt og pepper

Bechamellsaus:
3-4 ss smør
2 ss Hvetemel
2.5 dl melk
salt
Skall av 1/2 sitron

1 liten mozzerella
7-8 Cannellonipasta

Kjøttsausen:
Start med å surre løk, gulrot og selleri til den er myk. Tilsett paprika og chili, la surre med i noen minutter. Tilsett kjøttdeigen, la steke med til det skifter farge. Tilsett tomatpuré, la steke i ett par miutt. Tilsett tomater og 1 dl vann, dekk til og senk varmen.
La puttre i ca 1 time. Rør av og til .

Bechamellsaus:
Smelt smøret på svært lav varme. Tilsett mel mens du rører rundt. Skal bli litt kremaktig.
Tilsett litt melk om gangen. Kok opp og la melsmeken koke ut før du tilsetter ost. Smak til med salt og muskat.

Cannellonifyll:
Stek kjøttdeigen til den får farge, tilsett salt og pepper. Ta bort fra varmen og la det bli kaldt. Ha over i en bolle, tilsett ricotta, parmesanost, salt, muskat og egg .
Bland godt og sett i kjøleskapet .

Cannellonipasta:
Kok opp lettsaltet vann, kok cannelloniene i 4 min. Hell av vannet og ha over i kaldt vann, la de renne av seg på ett tørkehåndkle.

Montering:
Dekke bunnen av en ildfast form med bechamellsaus og et lag av kjøttsaus.
Fyll Cannelloniene med kjøttfyll. Plasser alle cannelloniene i formen .
Dekk alle cannelloniene med bechamellsaus og deretter resten av kjøttsausen. Avslutt med mozzerella på toppen.

Stek i 20 min i ovn på 200 gr.

Oppskriften er basert på denne fra Cooking with nonna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar