Translate

25. jan. 2015

Rundstykker til suppe


500 gram hvetemel
1/2 pakke tørrgjær
1 dl havregryn
3 dl helkorn
3 dl vann, varmt
2 ss olje
2 ss honning
1 ts salt
2 gulrøtter, finrevet
Melk til pensling

Ha havregryn og helkorn i en bolle og hell over varmt vann, la stå i 1 time.

Ha resten av ingrediensene i en miksebolle sammen med korn og havregryn, kjør i eltemaskin ca 10 min.

Hev under plast i 1-2 timer, ha den over på benken og kna godt .

Deigen er veldig veldig seig, og det skal den være! Seigheten kan gjøre det litt vanskelig å jobbe med så ha litt kaldt vann på hendene når du skal rulle ut rundstykkene.

Rull ut deigen til ca 25 rundstykker

Hev i 30-45 minutter til under et kjøkkenhåndkle.

Pensle med melk og stek i ca 20 min på 210-220 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar