Translate

8. apr. 2012

Ossobuco



Ikke prøvd Ossobuco?? da er det på tide.... en fantastisk italiensk gryte ;)


Til 2 personer
700-800 gr Kalveskank (kan også bruke lammebog)
salt, kvernet sort pepper
1 ts oregano
2 gulrøtter
2 selleristenger
1 løk
1/2 paprika
1 dl hvitvin
olivenolje
400 gr hermetiske tomater
3 dl vann + buljongterning
2 ss tomatpure
1/2 ts sukker

Dryss kjøttskivene med salt og pepper, vend de i mel. Brun de i smør eller olje i en varm panne, legg de tilside.

Skrell og finhakk løken. Skrell stangselleri, gulrøtter og paprika og skjær det i små terninger.
Fres grønnsakene og oregano i kjelen i litt smør eller olje og la dem putre i rundt 20 min. 

Tilsett hvitvin og la det koke inn til halvparten.

Tilsett tomatpure og deretter tomatene, vann og buljongterning + litt sukker og resten av krydderne. 

Legg kjøttet i kjelen igjen.  Kok opp. Skru ned temperaturen og la det koke under lokk på svak varme, ca 2 1/2 time.

Server med potetmos til. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar