3 porsjoner
2 eggehviter
120 gr sukker
skall av 1/2 sitron
75 gr smør
40 gram sitronsaft, ca saften av 1/2 sitron
60 gr mel
2 gr bakepulver
190 gr fløte
2 eggeplommer
melis til å drysse over etter steking
Forvarm ovnen til 180 ° C, varmluft.
Smør 3 porsjonsformer.
Sett sommerfuglvispen i TM bollen, ha eggehvitene oppi og kjør i 1 min / hastighet 4 / 37 gr. Sett til side. -> I og med jeg kun brukte 2 eggehviter ble det hvitene ikke skikkelig piska, men greit nok.
Vask og tørk TM bollen deretter tilsettes sukker og sitronskall, kjør 10 sek / hastighet 9. Sett til side.
Ha smøret i TM bollen og smelt 2 minutter / hastighet 2 / 50 gr.
Ha alle ingrediensene, utenom de piska eggehvitene, bland i 5-10 sek / hastighet 4.
Ha halvparten av den piska eggehviten i blandingen og kjør på hastighet . Deretter blander du inn det siste med en slikkepott.
Fordel blandingen i formene. Plasser formene i en stor ildfast form og hell kokende vann i fatet halvveis opp på sidene formene.
Stek i 25-30 minutter eller til de er gylne og har satt seg. Ha melis over før servering.
Orginaloppskrift fra recipecommunity.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar