Translate

12. jan. 2012

Festkaken med stor F

Kaken er mektig så den rekker til ca 12 personer. 

Nøttebunn:
5 eggehviter
250 g hasselnøttkjerner (kan gså benytte mandler eller valnøtter)
250 g melis

Eggekrem:
5 eggeplommer
150 g sukker
1 dl kremfløte
150 g usaltet smør
2 ts vaniljesukker

Pynt:
1/2 liter kremfløte
mandarinbåter, druer, kiwi eller andre av sesongens frukter og bær.

Ta eggene og ut av kjøleskapet minst 20 min før du starter.
Forvarm stekeovnen til 180gr. Smør og kle en for, 24-26 cm, med bakepapir. 

Visp eggehvitene stive. Mal nøttekjernene og bland dem med melis. Rør blandingen lett i de stivpiskede eggehvitene og fyll røren i formen. Stek kaken på nederste ribbe i ca 40 min. til den er gjennomstekt. Avkjøl på rist. 

Bland eggeplommene, sukker og fløte og la den koke 5-10 min, NB! svak varme. Rør hele tiden så kremen ikke skiller seg. Tilsett smøret og rør til det er smeltet. Ta kokekaret av platen og smak kremen til med vaniljesukker. Avkjøl kremen før den legges oppå kaken. 

Visp kremfløten stiv og dekk hele kaken. Legg så på frukt og bær i dekorativt mønster. Kaken bør få tid til å trekke før servering. 

Kaken kan dynkes med likør hvis den er beregnet for voksne. Skal barn smake kan den dynkes med fruktsaft. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar