Translate

30. nov. 2011

Skinkeboks, med erter, blomkål og asparges


22. nov. 2011

Hjemmelagte fiskekaker med råkostsalat og potet


2 personer

350 gr hysefilet
2 ts salt
1 egg
1 ss potetmel
3 sjalottløk
0.5 dl matfløte
litt gressløk, hakket
kvernet pepper

1 stor gulerot
1/2 - 1 fennikel
3 appelsinbåter
sitronsaft
smak til med salt

Alle råvarene til fiskefarsen må være kalde. 
Skjær fisken i terninger og ha den i en food prosessor sammen med egg, løk, gressløk, potetmel og salt. Kjør det til en seig masse.
Spe i matfløte til en jevn farse. 

Dette kan godt gjøres klar kvelden før, så steker du bare når du kommer hjem fra jobb. 
Form kakene med en spiseskje og stek dem ferdig på moderat temperatur i en stekepanne.

Råkostsalat
Rasp gulerot og fennikel. Skrell en appelsin og fjern hinnene, del den opp i ørsmå biter og bland inn i salaten. Smak til med salt og sitronsaft.

Server sammen med potet og litt smeltet smør.





6. nov. 2011

Hjemmelaget naan


5-6 naan

1 ts tørrgjær
1/2 ts sukker
400 gr mel
1 ts salt
75 gr smør, smeltet
2.5 dl youghert naturell

Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett smeltet smør og youghert. Kjør godt sammen ett par minutt i kjøkkenmaskin. La den heve i minimum 1 time. 

Kjevl ut naan og etterhev i ca 30 min. Pensle med youghert, kefir eller creme fraiche. prikk med gaffel rett før de skal stekes, for at de ikke skal blåse seg opp i ovnen. Stekes i 8-10 min på 250 gr.

Indisk kyllingsuppe



2 personer

1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 1/2 rød chili, finhakket
ca 1 ss revet frisk ingefær
11-2 gulrøtter, grovt revet
1/2 eple, grovt revet
1-2 ts karri el. curry paste
5 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
1,5 dl kokosmelk
2 kyllingfileter
nykvernet pepper
smak til med salt

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør eller nøytral olje på middels varme, til løken blir blank og myk. 

Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. 

Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter. I mellomtiden gjør du klar kyllingen.

Del kyllingfiletene i biter og stek i litt smør på middels varme, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Krydre med bittelitt salt og litt nykvernet pepper underveis. Tilsett kyllingbitene og kokosmelken i suppegryta og gi den et lett oppkok.

Smak til med mer salt og pepper. Serveres med nanbrød, fortrinsvis hjemmebakt.

Nok en oppskrift som kommer fra Trines matblogg.