Oppskrifter
Hamburger alla Haugseng
0,5 kg kjøttdeig av okse
0,5 stk finhakket rødløk
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss Bullfigther sauce
1 ss worchestershiresaus
1 ss Sesam olje (kan sløyfes)
Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Del massen i biter og klapp dem ut til ca 12 cm store hamburgere.
Brun hamburgerne i panne med smør.
Serveres med ostegratinert nachoschips, sterk tomatsalsa, sopp og chilimajones og selvfølgelig hjemmelagde burgerbrød (se oppskrift under) ... Enjoy.........
--------------------------------------------------------------------------------------
Sopp og chilimajones til burger
6 stk aromasopp
salt
pepper
2 fedd hvitløk
1 stk hakket chili
2 ss dijonsennep
4 ss majones
4 ss revet parmesanost
1 stk hakket tomat
Stek soppen i litt olje. Dryss over litt salt og pepper. Bland i parmesan, hvitløk, finhakket chili, majones og litt Dijonsennep.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hamburgerbrød - klikk her for ny favoritt på burgerbrød
0,5 pk tørrgjær
1 ,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 stk egg
350 gram hvetemel
1/2 ts gurkemeie
1/2 stk rødløk
1/2 stk paprika
sesamfrø og egg til pensling
Rør tørrgjæren ut i lunkent vann. Bland i olje, egg, mel og gurkemeie. Bland i finhakket rødløk og paprika når deigen er blitt smidig og myk. Sett til heving i ca 30 min.
Del deigen i like emner, deigen rulles ut til boller, og legges så på stekeplate. Trykk bollene flate.
Pensles med egg og dryss sesamfrø over. Stekes i ovn på 200 ºC i ca 15 min.
--------------------------------------------------------------------------
Spicy Texas BBQ saus
1,25 dl ketchup
0,3 dl sitronsaft
1/2 ts olje
1/2 løk, hakket
1 fedd hvitløk
litt øl
0,62 dl brunt sukker
1 rød chili
1 ts worchestershire saus
6 skiver jalapeno, hakket
1 boks hermetiske tomater, gjerne med smak
Ha alt oppi en gryte og kok opp. Skru ned varmen og la det småputre i ca 2 timer.
0,5 kg kjøttdeig av okse
0,5 stk finhakket rødløk
1 ts salt
1 ts pepper
1 ss Bullfigther sauce
1 ss worchestershiresaus
1 ss Sesam olje (kan sløyfes)
Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Del massen i biter og klapp dem ut til ca 12 cm store hamburgere.
Brun hamburgerne i panne med smør.
Serveres med ostegratinert nachoschips, sterk tomatsalsa, sopp og chilimajones og selvfølgelig hjemmelagde burgerbrød (se oppskrift under) ... Enjoy.........
--------------------------------------------------------------------------------------
Sopp og chilimajones til burger
6 stk aromasopp
salt
pepper
2 fedd hvitløk
1 stk hakket chili
2 ss dijonsennep
4 ss majones
4 ss revet parmesanost
1 stk hakket tomat
Stek soppen i litt olje. Dryss over litt salt og pepper. Bland i parmesan, hvitløk, finhakket chili, majones og litt Dijonsennep.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hamburgerbrød - klikk her for ny favoritt på burgerbrød
0,5 pk tørrgjær
1 ,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 stk egg
350 gram hvetemel
1/2 ts gurkemeie
1/2 stk rødløk
1/2 stk paprika
sesamfrø og egg til pensling
Rør tørrgjæren ut i lunkent vann. Bland i olje, egg, mel og gurkemeie. Bland i finhakket rødløk og paprika når deigen er blitt smidig og myk. Sett til heving i ca 30 min.
Del deigen i like emner, deigen rulles ut til boller, og legges så på stekeplate. Trykk bollene flate.
Pensles med egg og dryss sesamfrø over. Stekes i ovn på 200 ºC i ca 15 min.
--------------------------------------------------------------------------
Spicy Texas BBQ saus
1,25 dl ketchup
0,3 dl sitronsaft
1/2 ts olje
1/2 løk, hakket
1 fedd hvitløk
litt øl
0,62 dl brunt sukker
1 rød chili
1 ts worchestershire saus
6 skiver jalapeno, hakket
1 boks hermetiske tomater, gjerne med smak
Ha alt oppi en gryte og kok opp. Skru ned varmen og la det småputre i ca 2 timer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar