2 personer
350 gr hysefilet
2 ts salt
1 egg
1 ss potetmel
3 sjalottløk
0.5 dl matfløte
litt gressløk, hakket
kvernet pepper
1 stor gulerot
1/2 - 1 fennikel
3 appelsinbåter
sitronsaft
smak til med salt
Alle råvarene til fiskefarsen må være kalde.
Skjær fisken i terninger og ha den i en food prosessor sammen med egg, løk, gressløk, potetmel og salt. Kjør det til en seig masse.
Spe i matfløte til en jevn farse.
Dette kan godt gjøres klar kvelden før, så steker du bare når du kommer hjem fra jobb.
Form kakene med en spiseskje og stek dem ferdig på moderat temperatur i en stekepanne.
Råkostsalat
Rasp gulerot og fennikel. Skrell en appelsin og fjern hinnene, del den opp i ørsmå biter og bland inn i salaten. Smak til med salt og sitronsaft.
Server sammen med potet og litt smeltet smør.
Server sammen med potet og litt smeltet smør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar