Translate

28. nov. 2011

Pasta con polpetti kjøttboller


Til to personer: 

Kjøttbollene
500 gram karbonadedeig
2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
20 gram parmesan, finrevet
salt og pepper

Saus
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
en klype chiliflak (smak til)
1/2 ts fennikelfrø, knuste
1 boks hermetiske tomater
2 ss rødvinseddik
1/2 ts sukker
1 ss kapers
10 sorte oliven, hakket
Pasta gnocchi
Persille, finhakket
Parmesan

Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle og smak til med salt og pepper. Form kjøttboller i ønsket størrelse. Stek kjøttbollene i smør i to omganger, til de har fått en fin stekeskorpe over det hele. Legg til side.

Fres hvitløken et par minutter og tilsett deretter chiliflak og fennikelfrø, og la det surre med i et par minutter. Tilsett hermetiske tomater, rødvinseddik og sukker. Rødvinen kan eventuelt erstattes med 1-2 ts rødvinseddik og 0,75 dl vann. La sausen putre i ca 10 minutter uten lokk. 

Tilsett kapers, oliven og kjøttbollene, og la det trekke med 8-10 minutter, til kjøttbollene er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper, og gi gjerne retten et lite persilledryss ved servering.

Kok pastaen til den blir al dente. Server med fersk parmesan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar