Til to personer:
500 gram karbonadedeig
2 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
20 gram parmesan, finrevet
salt og pepper
Saus
1 fedd hvitløk, i tynne skiver
en klype chiliflak (smak til)
1/2 ts fennikelfrø, knuste
1 boks hermetiske tomater
2 ss rødvinseddik
1/2 ts sukker
1 ss kapers
10 sorte oliven, hakket
Pasta gnocchi
Persille, finhakket
Parmesan
Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle
og smak til med salt og pepper. Form kjøttboller i ønsket størrelse. Stek
kjøttbollene i smør i to omganger, til de har fått en fin stekeskorpe over det
hele. Legg til side.
Fres hvitløken et par minutter og tilsett deretter chiliflak
og fennikelfrø, og la det surre med i et par minutter. Tilsett hermetiske
tomater, rødvinseddik og sukker. Rødvinen kan eventuelt erstattes med 1-2 ts
rødvinseddik og 0,75 dl vann. La sausen putre i ca 10 minutter uten lokk.
Tilsett kapers, oliven og kjøttbollene, og la det trekke med 8-10 minutter, til
kjøttbollene er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper, og gi gjerne retten
et lite persilledryss ved servering.
Kok pastaen til den blir al dente. Server med fersk parmesan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar