Ca 3kg ribbe
10 hvitløkfedd
salt
Pepper
10 hvitløkfedd
salt
Pepper
Forbered ribben 2-3 dager i forveien. gni den inn med
salt og pepper. Dekk den til og la den stå kaldt et par-tre dager.
Steking:
Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk over- og undervarme (vanlig innstilling på ovnen). Ribben skal stekes midt i ovnen.
Steking:
Forvarm ovnen til 180 grader. Bruk over- og undervarme (vanlig innstilling på ovnen). Ribben skal stekes midt i ovnen.
Legg ribben i stekeform med svoren ned, fyll på med
vann til svoren er dekket, legg hvitløken i. Legg i ribbestykke med svoren ned
i én time.
Ta ut ribben etter én time. Snu stykket slik at svoren nå er vendt opp.
Ta ut ribben etter én time. Snu stykket slik at svoren nå er vendt opp.
Ha ribbestykket inn i ovnen én time
til. Pass på at den ikke tørker ut. Er det for lite vann må du etterfylle.
Den siste halve timen må du med jevne mellomrom ta den ut av ovnen og øse over sjyen som er i formen. Øs ribben flere ganger i løpet av steketiden. svoren kan være sprø etter endt steking, men kan også spøes under grill eller ved å øke overvarmen mot slutten av steketiden. Pass på at svoren ikke svir.
Sil av kraften i langpannen, brukes til sausen. saus:
Saus:
2 ss margarin brunes, ha i 4 ss hvetemel. rør sammen og spe med kraften fra langpanna, til passe tykkelse. ha i 1 ts sennep, 1 1/2 - 2 dl fløte. (sukkerkulør om det trengs). Smak til med salt og pepper. En skvett rødvin kan gjøre susen på sausen.
2 ss margarin brunes, ha i 4 ss hvetemel. rør sammen og spe med kraften fra langpanna, til passe tykkelse. ha i 1 ts sennep, 1 1/2 - 2 dl fløte. (sukkerkulør om det trengs). Smak til med salt og pepper. En skvett rødvin kan gjøre susen på sausen.
Serveres med surkål, kokte poteter, erterstuing og om du vil medisterkaker og medisterpølser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar