Translate

6. nov. 2011

Indisk kyllingsuppe



2 personer

1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
ca 1/2 rød chili, finhakket
ca 1 ss revet frisk ingefær
11-2 gulrøtter, grovt revet
1/2 eple, grovt revet
1-2 ts karri el. curry paste
5 dl kyllingkraft eller kyllingfond (utrørt i vann)
1,5 dl kokosmelk
2 kyllingfileter
nykvernet pepper
smak til med salt

Hakk opp og riv som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Start med å frese løk, hvitløk, chili og ingefær i litt smør eller nøytral olje på middels varme, til løken blir blank og myk. 

Tilsett gulrøtter, epler og karri og la dette surre med et minutt eller så, før du tilsetter kyllingkraften. 

Kok opp og la det småkoke i ca 10-15 minutter. I mellomtiden gjør du klar kyllingen.

Del kyllingfiletene i biter og stek i litt smør på middels varme, til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Krydre med bittelitt salt og litt nykvernet pepper underveis. Tilsett kyllingbitene og kokosmelken i suppegryta og gi den et lett oppkok.

Smak til med mer salt og pepper. Serveres med nanbrød, fortrinsvis hjemmebakt.

Nok en oppskrift som kommer fra Trines matblogg.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar