Translate

14. jan. 2011

Shawarma i pita




2 stk kyllingbyst
Marinade
Ca. 2.5 dl yoghurt naturell
2 fed presset hvidløg
Saften av 1/2 sitron
2 ts Shawarma krydderblanding.

Du kan lage krydderblandingen selv, eller gjøre som oss og bestille i fra vår nr1 krydderleverandør.
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1/2 ts allehånde
1/2 ts kardemomme
1/2 ts nellik
1/2 ts muskat
1 ts garam masala


Cremefraiche dressing

1 dl majones
2 dl creme fraiche
Salt og pepper
En annelse sukker
Sitronsaft
Finhakket purreløk

Tomat-chili-sause

1 løk
1 boks tomater
1 rød paprika
1 friske chillie
1 fed hvitløk
1 ss tomatpuré
Salt
Pepper
Sukker
Olivenolie




Pitabrød eller tortilla (eller tortilla)


Oppskrift på pitabrød
150 g mel Tipo 00
100 g durum mel
Ca. 1.5 dl. vand
½ spsk. salt
1 spsk. olivenolie
Ca. 8 g. gjær


Skjær kyllingen i små biter. Bland marinaden og smak til. Den skal være kraftig, kryddret og skarp. Bland kyllingen i marinaden og la det stå – gjerne natten over.

Neste dag: ta kyllingen opp og hiv den overskytende marinaden. Stek kyllingen på en varm panne.


Hold det varmt – så det er klar til servering. 


Cremefraiche dressing

Bland ingrediensene sammen og smak til. Den skal være mild, rund og kremet. Tilsett litt finsnittet purreløk i.

Tomat-chili-sauce
Hak løk, hvidløk og rød paprika. Stek det i middels varme i rikelig olje. Ha i  tomatpuré når løken er myk. Stek pureen i ett minuts tid. Ha oppi de hermetiske tomatene og chilien. La det putre på svak varme. Det skal bli en meget intens og tykk relish.
            

Denne relish skal ha en del olje og også en viss sødme, så ikke vær for gnien med sukkeret – men dosér det litt om gangen. 



Hummus smaker fantastisk til denne retten; oppskrift

Server i tillegg litt frisk salat, rå løk, tomat og agurksiver til. 


Pitabrød (5 stk)
Lun vannet og løs gjæren oppi. Bland mel, salt og sukker i en bolle. Lag en fordypning i blandingen og hell langsomt gjærvannet i melet. Elt deigen grundig sammen. Den skal være smidig og elastisk – uten å henge fast på fingrene. Dæk den med ett tynt lag olivenolje. Lad den hev i 3 timer.

Rull deigen til en avlang pølse og skjær 5 små stykker av den. Rull dem til små boller og la dem stå og etterheve en halv time på et meldrysset bord. Varm ovnen til 250 grader. Har man en bakesten, kan denne med fordel brukes. Rull bollene ut til små flate, runde brød – ca. 12-14 cm i diameter og ca. en halv cm tykke. 


Bak pitabrødene på bakepapir – gerne direkte på bakestenen, hvis man har en slik. 4 minutter – til de hever op – etterpå snus de og får ca. 2 minutter på den andre siden.
 



Basert på en oppskrift fra Spise med Price

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar