1 pakke tørrgjær
100 gram smør,
5 dl melk,
80 gram sukker,
1 ts kardemomme,
800 gram hvetemel.
100 gram smør,
5 dl melk,
80 gram sukker,
1 ts kardemomme,
800 gram hvetemel.
Fyll 1:
400 gram marsipan,
100 gram smør/ margarin,
Fyll 2: 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem.
400 gram marsipan,
100 gram smør/ margarin,
Fyll 2: 5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem.
Smelt smøret, ha i melken og varm opp til 37
grader. Ha gjæren i en bakebolle. Tilsett noe av væsken og løs opp gjæren
i denne. Tilsett resten av væsken, sukkeret og kardemommen. Ha i melet litt og
litt, kjør i en kjøkkenmaskin. La den heve i 40 minutter.
Fyll 1 klargjøres slik:
Riv marsipanen og bland den godt sammen med mykt smør.
Riv marsipanen og bland den godt sammen med mykt smør.
Del deigen i to, og kjevle hvert emne ut til et
rektangel. Smør på marsipanfyllet og legg vaniljekremen i en stripe på midten.
Rull sammen, og klipp hakk i rullene med en kjøkkensaks. Brett flikene til
høyre og venstre, slik at du får en flettefasong.
Etterhev i 30 minutter. Obs: Bruk ett stekebrett til hver kringle. Kringlene stekes på 185 grader midt i ovnen 25-30 minutter.
Dekorer gjerne med melis og mandelflarn, men vær obs på at melisglasuren gjør den allerede søte kringla enda søtere.
Etterhev i 30 minutter. Obs: Bruk ett stekebrett til hver kringle. Kringlene stekes på 185 grader midt i ovnen 25-30 minutter.
Dekorer gjerne med melis og mandelflarn, men vær obs på at melisglasuren gjør den allerede søte kringla enda søtere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar