Translate
1. sep. 2011
Min kjæres hjemmelagde kjøttkaker
500 g kjøttdeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1 ss potetmel
2.5 dl melk
smør til bruning
1/2 liter kjøttkraft til å trekk kjøttkakene i
Tilsett salt, potetmel og krydder, arbeid det godt inn i deigen. Spe litt melk om gangen. Lag passe store kaker, brun de på begge sider. Legg kakene i kjøttkraften og la de trekke i 15 min.
Ta de opp før du lager den brune sausen.
Brun saus:
1.5 ss smør
1.5 ss mel
2.5 dl kraft
salt og pepper
litt matfløte
Brun smør og mel godt i en gryte på svak varme. Rør hele tiden. Kok opp kraften. Spe med kokende væske og rør sausen glatt. La sausen koke i ca 15 min. Smak til med salt, pepper og fløte.
Ertestuing:
Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet, tilsett smør og mos til pure med hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Etiketter:
Okse,
Tradisjonsmat
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar