Translate

1. nov. 2011

Fisk i sur-søt saus


600 gr fiskefilet
mel
olje til steking

Sur-søt saus:
1 fedd hvitløk, hakket
1/2 løk, hakket
1/2 tomat, hakket
1/2 gulrot i skiver
1 finhakket, skrellet, frisk ingefærrot
25 gr brun farin
1 ss fiskesaus
0,25 dl ris- eller hvitvinseddik
1 ts maisenna
0,4 d vann
 Del fisken i fire stykker og vend den i mel og rist overskytende mel av. 

Varm oljen opp i en wok eller stekepanne og stek fisken gyldenbrun og sprø på begge sider. Drypp av på fettsugende papir og hold den varm. 

Sur-søt saus: 
Hell det meste av oljen av pannen, men la 2 ss bli tilbake og varm det opp. Tilsett hvitløk og løk og sauter det i 2 minutter. Hell de resterende grønnsaker og ingefær samt brun farin, fiskesaus og eddik i. 

Pisk maisenna og vann sammen og hell det i pannen under omrøring, til sausen koker og jevner seg. Skru ned platen og la syde i ca. 2 minutter, til grønnsakene er møre, men stadig sprø. 

Anrett fisken på et serveringsfat og hell sausen over.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar