600 gr fiskefilet
mel
olje til steking
Sur-søt
saus:
1 fedd hvitløk,
hakket
1/2 løk,
hakket
1/2 tomat,
hakket
1/2 gulrot
i skiver
1 finhakket,
skrellet, frisk ingefærrot
25 gr brun
farin
1 ss fiskesaus
0,25 dl ris-
eller hvitvinseddik
1 ts maisenna
0,4 d vann
Varm oljen opp i en wok eller stekepanne og stek fisken gyldenbrun og sprø på begge sider. Drypp av på fettsugende papir og hold den varm.
Sur-søt saus:
Hell det meste av oljen av pannen, men la 2 ss bli tilbake og varm det opp. Tilsett hvitløk og løk og sauter det i 2 minutter. Hell de resterende grønnsaker og ingefær samt brun farin, fiskesaus og eddik i.
Pisk maisenna og vann sammen og hell det i pannen under omrøring, til sausen koker og jevner seg. Skru ned platen og la syde i ca. 2 minutter, til grønnsakene er møre, men stadig sprø.
Anrett fisken på et serveringsfat og hell sausen over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar