Translate

28. des. 2013

Curry på ribberester



ca 400 gr ribberester, finskåret
1. 5 løk
1 el 1/2 chili, kommer ann på hvor sterk den er
2 hvitløksfedd, finhakket
1 kanelstang
3 cm ingefærrot
1 liten neve tørket karriblader, knuses
2 Tomater, grovhakket

Krydderblanding
1.5 gr korianderfrø
1.5 gr sennepsfrø, Rist i panne med litt olje til de popper.
1 nellik
1 stjerneanis
5 gr  flaksalt

Støt frøene før du tilsetter retten

5 gr  gurkemeiegurkemei
5 gr  chilipulver
Litt sort pepper

Finhakk løk, surr på medium varme i litt olje til løken er helt myk.

Tilsett karriblader og kanelstangen. Rør rundt.

Tilsett finhakket chili og hvitløk sammen med ingefæren. Rør godt før du tilsetter krydderblanding, la surre i ca 5 min.

Ha tomatene i pannen og la de putre med til de blir myke.

Tilsett en liten boks kokosmelk (165 ml) og kok opp. Senk varmen og la sausen småputre i 10 minutter. Smak til med mer salt og chilipulver etter ønske.

Fres ribbebitene i en panne i rundt 10 min. 

Har du frisk koriander i huset, kan du pynte med det på toppen av retten rett før servering. Det smaker godt.

Server med hjemmelagde naanbrød og ris.

Oppskriften er basert på denne fra Helleskitchen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar