340 g Entrecote
0.5 dl hvitviseddik
0.5 dl soyasaus, salt
1 dl olive oil
1 hvitløksfedd, hakket
saften av en 1/2 lime
2 g salt
0.5 g kvernet sort pepper
1/2 ts chili powder
1 ts tørket oregano
1 ts spisskummen
1 ts paprika
1/2 gul løk, hakket
1 pose fersk koriander
saften av 1/2 lime
4 små tomater, delt
10 ringer jalapeno peppers, hakket
1 gul løk, i båter
1 fedd hvitløk
1 rød chili, i biter
salt og pepper
1 avokado
1 båt tomat
litt løk
koriander
sitronsaft
salt og pepper
tortilla
65 gr Ost - blanding av parmesan og jarlsberg
Legg kjøttet i en bolle. Bland sammen eddik, soyasaus, hvitløksfedd, limesaft, og olivenolje. Smak til med salt, pepper, chilipulver, oregano, spisskummen og paprika. Visp til det er godt blandet, hell over kjøttet. Mariner i 24 timer, vend det ett par ganger.
Bland sammen løk, koriander, og limesaft. Sett til side for å bruke som en smakstilsetning på tacoen.
Legg tomater, løk , jalapenos, og hvitløk og chili i en ildfast form. Stek i ovnen på 220 gr i ca 20 minutter. Kjør de grillete grønnsakene i en fod prosesser til en jevn salsa.
Ha avokado, tomat, løk, koriander og sitronsaft i en food processor og kjør til en lett salsa. Smak til med salt og pepper.
Ta opp kjøttet og la det renne litt av seg du steker det alla Heston Blumenthal, skjær det i strimler når det er ferdig stekt.
Stek tortillaen samtidig i en stekepanne, ca ett minutt på hver side.
Rasp parmesan og jarlsberg.
Legg tortilla på en tallerken og ha oppå en generøs mengde biff, topp med et dryss av løkblandingen og en stor skje med most salsa. Topp med guacamole og ost. Ha gjerne litt rømme på og, rull sammen og nyt.
Oppskriften er basert på denne fra allrecipes.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar