Translate

9. jan. 2011

Sørens knækbrød

Oppskrift på Sørens Knækbrød
½ dl hørfrø
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkefrø
½ dl havregryn
½ tsk bagepulver
½-1 tsk salt
3 dl hvedemel
½ dl olie
1 dl vand
græskarkerner
evt. reven emmentalerost

Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt vand og olie. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen er for fugtig. Rul dejen ud, evt. mellem to stykker bagepapir. Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade. Portionen rækker til ca. en bageplade. Rids felter i dejen med en skarp kniv. Drys med græskarkerner eller andre frø/kerner samt reven ost. Tryk kernerne godt ned i dejen eller falder de af. Brug evt. kagerullen. Bag knækbrødet ved 200 grader i ca. 20 min.


Lad brødet afkøle på en bagerist, knæk det i mindre stykker og opbevar det i en lufttæt dåse.


Alle frø og kerner kan udskiftes med andre efter smag, eller hvad der er i køkkenskabet. Jeg dryssede med birkes, nigellafrø og græskar. Næste gang vil jeg prøve kommen og fennikelfrø.


Opskriften tilegnes Søren Ørum som driver restaurant "Ved Kæret" i Nordby på Samsø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar